Kaj je sreča in kaj spretnost pri pokru?

Zdi se, da obstaja kar nekaj zmede glede vloge sreče in spretnosti pri pokru. Kaj je najpomembnejše, sreča ali spretnost? Ta članek bo o tej temi razpravljal tako, da bo začel gledati s perspektive različnih ljudi. Nato se bo posvetil, zakaj na vprašanje ni tako enostavno odgovoriti, kot se morda zdi na prvi pogled, prešel na smiseln odgovor in zakaj je ta odgovor naredil poker priljubljen.

Mnogi obrekljivci verjamejo, da je poker le sreča. To ni zelo čudno. Poker ima zgodovino skrivnostno podobo in je zapleteno pomešan z drugimi igralniškimi igrami. Tisti, ki jih poker le malo zanima, bi lahko vztrajali pri tem prepričanju, tudi če so sami igrali poker, saj se niso seznanili z globino igre. Koncept, kot so profesionalci v pokru – kar bi si moralo biti nepredstavljivo, razen če spretnost ni del pokra – ne prepriča nevernikov, saj je takšen poklic namesto tega nejasno pomešan s podobami goljufov in lopov.

Perspektiva utrujajočih igralcev pokra

Utrujajoči igralec pokra je prepričan, da oba dejavnika vplivata na igro. Kadarkoli igralec osvoji večji pot, je k temu prispevala samo spretnost. Vsaka izguba se odšteje kot sreča ali bolje rečeno smola. Vse izgube je enostavno pripisati smoli ali slabim utripom, kar je lahko za ego. Še posebej, če je ta ego okrepljen zaradi vseh predhodnih zmagovalnih odločitev. Seveda igralec s tako neomajno vero ne bo dolgo živel za poker mizami, razen če so sredstva, ki podpirajo to prepričanje, neomejena.

Tako sreča kot spretnost sta dejavnika

Zgoraj opisani igralec pokra ima prav glede ene stvari, poker vključuje tako srečo kot spretnost. Težko je reči, v kakšnih razmerjih prihajajo, razlikuje se med različnimi različicami pokra. Včasih je tudi težko reči, kaj je kaj v konkretni situaciji. Prednost ali prednost, ki jo ima igralec pred drugim igralcem v določeni igri, je lahko majhna, niti najmanj nepomembna, ampak majhna. Torej, ko podcenjeni zmaga to kombinacijo, to zagotovo ni bil malo verjeten scenarij. Kljub temu lahko rečete, da je imel podcenjeni igralec srečo, saj bo na dolgi rok, če se ta situacija večkrat pojavi, podcenjeni na koncu izgubil.

Zakaj jih je težko razlikovati

Zdaj, če rečemo, da se določena kombinacija igra samo enkrat. Potem je lahko težko reči, ali je treba zmago pripisati sreči ali pa je bila zmagovalna kombinacija res na svoji strani. Število dejavnikov, ki jih je treba izračunati in približati, je včasih pretežko za to. Včasih je zelo preprosto ugotoviti, kakšna je bila prava odločitev, včasih se je zelo enostavno zvabiti, da rečeš: “O moj, dobro sem igral tam” ali “O moj, to je moralo biti nesrečno”, po zmagi oziroma porazu. Tako je življenje lažje. Po zmagoviti igri za mizami je težko odgovoriti: ali sem igral dobro ali sem imel srečo? Bolje kot veš, kaj počneš, lažje odgovoriš. Kakorkoli že, pri pokru se zagotovo ne gre zanašati na srečo.

Čas je ločnica

Sreča in spretnost sta oba elementa pokra. Na spretnost se je mogoče zanesti. Dobre odločitve se lahko končajo z izgubo, pravzaprav bodo izgubile določen odstotek časa. Pomembno je, da če je res dobra odločitev, potem je pričakovani rezultat donosen. Pustite, da se ista situacija pojavi dovolj pogosto in dobra igra bo dolgoročni zmagovalec. Sreča ne bo imela možnosti. Daj nekaj časa in sreča ne bo pomembna. To je tisto, kar ločuje srečo in spretnost, čas. Sreča gre nasproti. Sčasoma prevzame matematika. Bad beat ali nesrečna seja tega ne bosta spremenila. To bi lahko zmotilo vaš duševni mir, vendar ne bo odpravilo dejavnika spretnosti pri pokru.

Kompleksnost pokra

To je poker. Pravzaprav prispeva k zabavi. Večino časa se bodo izkazali profesionalci in resni učenci igre. Toda v kateri drugi igri bi imel nekdo, ki je začel pred šestimi meseci, možnost proti igralcem na svetovni ravni? Predstavljajte si igro tenisa ali šaha! V pokru je lepo ravnovesje med srečo in spretnostjo. Seveda je včasih frustrirajoče in ni pravega nadomestka za spretnost, toda kdaj je nekdo nazadnje rekel “dobro znanje zate”?

You Might Also Like